מה במתכון?

מתכון של השף אבי לוי מהמטבח האמריקאי.

גלגולו הראשוני של ההמבורגר הוא ברוסיה שם היה ידוע כ"סטייק טרטר": קציצה עגולה מבשר בקר נא. במאה ה-15 הביאו מלחים גרמניים אוכל זה לגרמניה לעיר המבורג, שם המציאו גרסה מטוגנת או צלויה של הקציצה ומכאן שמו. בסביבות שנת 1800 מהגרים גרמנים הביאו אוכל זה לארצות הברית. השאר באמת היסטוריה… איזה המבורגר טוב יותר? זה באמת עניין של טעם.  מתכונים של המבורגרים ראינו הרבה, אך כזה עוד לא היה! מה מיוחד בו? התיבול הסודי והשילוב עם בצל מקורמל מתקתק. בתיאבון!

desc-image

מרכיבים

  • 400 גרם בשר עגל טחון
  • 2 כפות חרדל
  • 2 לחמניות המבורגר
  • 2 כפות רוטב BBQ חריף
  • 600 גרם בטטה
  • 2 כפות רוטב אלג'ראי סודי
  • חופן עלי חסה
  • 1 עגבניה
  • 1 בצל
  • 50 גרם מלפפון חמוץ

הוראות הכנה

  • instruction_img

    1. מכינים את כל המרכיבים

    שוטפים ומייבשים היטב את כל הירקות. פורסים לטבעות גסות את הבצל, העגבנייה והמלפון החמוץ.  מורחים את חלקה התחתון של הלחמנייה עם החרדל (לא חובה). מסדרים מעל את הירקות (החסה, העגבניה, המלפון החמוץ ומעט בצל). שומרים בצד.

  • instruction_img

    2. מכינים את הצ'יפס בטטה

    מחממים תנור ל200 מעלות. פורסים את הבטטה לרצועות דקות. מסדרים על גבי מגש משומן מראש, מברישים עם מעט שמן ואופים בתנור עד קבלת צבע זהב יפה (10-15 דקות).

  • instruction_img

    3. מטגנים את הבצל

    במחבת, על אש בינונית, מחממים 2 כפות שמן.  מטגנים את הבצל עד הזהבה יפה, מוסיפים כף סוכר. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים, מנמיכים את הלהבה ומצמצמים למשך 8-10 דקות עד שהבצל נהיה מבריק ומקבל צבע קרמל יפה.

  • instruction_img

    4. צולים את ההמבורגר

    מחממים מחבת צלייה על חום בינוני. משמנים עם מעט שמן. צולים את ההמבורגרים עד למידת העשייה הרצויה.

  • instruction_img

    5. מגישים את המנה

    מסדרים את קציצות המבורגר מעל הלחמנייה עם הירקות. מניחים מעל כמות נדיבה של בצל מקורמל ומגישים עם הרטבים בצד.

חזור לכל המתכונים